منم تبریک میگم این روز رو به تمام مهندسین خوش فکر و توانا و... بد نیست تازه مهندسین اینم بدونن که در قدیم مهندس به شخصی اطلاق می شده که به علم هندسه آگاهی می داشت. روزپنجم اسفند در تقویمها روز بزرگداشت دانشمند بزرگ ایرانی خواجه نصرالدین طوسی و روز مهندسی اعلام هفتصد و پنجاه و چهارسال از درگذشت دانشمند بزرگ ایرانی خواجه نصرالدین طوسی میگذره اما هنوز هم دستاوردهای علمی و آراء این دانشمند ایرانی محل رجوع است خواجه نصرالدین طوسی از بزرگترین فلاسفه و ریاضیدانان و دانشمندان ایرانی است که پس از بزرگانی مانند "فارابی"، "ابوریحان بیرونی"، "ابوعلی سینا" و "رازی " ظهور کرد و روز بزرگداشت اورا روز مهندسی گرفتهاند. با مروری بردستاوردهای این دانشمند نامی درمی یابیم که این انتخاب، گزینهای بجابوده است. پرورش وی در زمانی صورت گرفت که دشواریهای زیادی گریبانگیر ایران بود از طرفی مواجه با حملات خانمانسوز مغول و از سوی دیگر مواجه با تسلط متصعبانی بود که با ظهور دانشمندانی مانند او مخالف بودند. خواجه گذشته از مقامات علمی در زندگی خود خدمات بزرگی به تمدن ایرانی کرد؛ توانست کتب، نسخ و آثار علمی را از خطر نابودی نجات دهد و برپایه برخی منابع بالغ بر چهارصد هزار جلد کتاب در مراغه جمع آوری کرد و کتابخانهای عظیم در این شهر تاسیس نمود. در این کتابخانه انواع کتب ریاضی، فلسفی، نجومی و طبی و ادبی موجود بود. علاوه بر این خدمت گرانبها، خواجه دو خدمت بزرگ دیگر نیز به علم و ادب کرد: نخست، نجات تعداد زیادی از علما هنگامیکه به دست دژخیمان مغول میافتادند و گردآوردن بسیاری از دانشمندان در مراغه و گماشتن آنان به کارهای علمی و راه اندازی زیجایلخانی به یاری آنها. خدمت بزرگ دیگر خواجه آن است که به بهانه تشکیل رصدخانه؛ حوزهیی درسی در مراغه ترتیب داد که در آنجا شاگردان نامداری تربیت نمود؛ یکی از آنان "قطبالدین شیرازی " است که در علم نجوم، طب، فلسفه و ریاضی تبحر داشت. زندگی خواجه به حقیقت میتواند درسی برای همگان باشد. او با وجود گرفتاریهای متعدد هرگز از مطالعه و تدریس دست بر نداشت و به حقیقت دلباخته علم و تحقیق بود.
منم تبریک میگم این روز رو به تمام مهندسین خوش فکر و توانا و...
بد نیست تازه مهندسین اینم بدونن که در قدیم مهندس به شخصی اطلاق می شده که به علم هندسه آگاهی می داشت. روزپنجم اسفند در تقویمها روز بزرگداشت دانشمند بزرگ ایرانی خواجه نصرالدین طوسی و روز مهندسی اعلام هفتصد و پنجاه و چهارسال از درگذشت دانشمند بزرگ ایرانی خواجه نصرالدین طوسی میگذره اما هنوز هم دستاوردهای علمی و آراء این دانشمند ایرانی محل رجوع است
خواجه نصرالدین طوسی از بزرگترین فلاسفه و ریاضیدانان و دانشمندان ایرانی است که پس از بزرگانی مانند "فارابی"، "ابوریحان بیرونی"، "ابوعلی سینا" و "رازی " ظهور کرد و روز بزرگداشت اورا روز مهندسی گرفتهاند.
با مروری بردستاوردهای این دانشمند نامی درمی یابیم که این انتخاب، گزینهای بجابوده است. پرورش وی در زمانی صورت گرفت که دشواریهای زیادی گریبانگیر ایران بود از طرفی مواجه با حملات خانمانسوز مغول و از سوی دیگر مواجه با تسلط متصعبانی بود که با ظهور دانشمندانی مانند او مخالف بودند.
خواجه گذشته از مقامات علمی در زندگی خود خدمات بزرگی به تمدن ایرانی کرد؛ توانست کتب، نسخ و آثار علمی را از خطر نابودی نجات دهد و برپایه برخی منابع بالغ بر چهارصد هزار جلد کتاب در مراغه جمع آوری کرد و کتابخانهای عظیم در این شهر تاسیس نمود. در این کتابخانه انواع کتب ریاضی، فلسفی، نجومی و طبی و ادبی موجود بود. علاوه بر این خدمت گرانبها، خواجه دو خدمت بزرگ دیگر نیز به علم و ادب کرد: نخست، نجات تعداد زیادی از علما هنگامیکه به دست دژخیمان مغول میافتادند و گردآوردن بسیاری از دانشمندان در مراغه و گماشتن آنان به کارهای علمی و راه اندازی زیجایلخانی به یاری آنها. خدمت بزرگ دیگر خواجه آن است که به بهانه تشکیل رصدخانه؛ حوزهیی درسی در مراغه ترتیب داد که در آنجا شاگردان نامداری تربیت نمود؛ یکی از آنان "قطبالدین شیرازی " است که در علم نجوم، طب، فلسفه و ریاضی تبحر داشت. زندگی خواجه به حقیقت میتواند درسی برای همگان باشد. او با وجود گرفتاریهای متعدد هرگز از مطالعه و تدریس دست بر نداشت و به حقیقت دلباخته علم و تحقیق بود.
این واژه خیلی خیلی قدیمیه و کاملا هم فارسی هست
نمونه شعر حافظ و سعدی که داخلش واژه مهندس به کار رفته ؛
گره ز دل بگشا و از سپهر یاد مکن
که فکر هیچ مهندس چنین گره نگشاد )حافظ)
به هر که میبرم فایدهای نمیدهد
مشکل درد عشق را حل نکند مهندسی(سعدی)
اوووووو ممنون!!البته با اینکه ما هنوز در مرحله ی مهن به سر می بریمو هنوز مهندس کامل نشدیم اما این روز به همگی مباااااارررررککککک!! ;-)
ما فعلا جوجه مهندسیم ! ولی خوب دیگه باید در خودمون انگیزه ایجاد کنیم .