چیپس در آمریکا متولد شد . اما پدری داشت به نام سیب زمینی سرخ شده که اولین بار در اواخر قرن 18 به وسیله ی شخصی به نام توماس جفرسون در آمریکا معرفی شد ؛ البته خود او آن را از پاریس برده بود . در اوایل قرن 19 سیب زمینی سرخ شده به تدریج محبوبیت پیدا کرد تا جایی که وارد فهرست غذاهای رستوران ها شد .
یکی از شب های زمستان سال 1853 در رستوران دریاچه ی ماه در ساراتوگای ایالت نیویورک ، شخصی همراه شام ، سیب زمینی سرخ شده سفارش داد . پس از دریافت غذا این شخص که ظاهرا کوریلیوس وندربیلت نام داشت ؛ با اعتراض به این که سیب زمینی ها خوب سرخ نشده اند و چندان ترد نیستند آن ها را به آشپزخانه پس فرستاد . جورج کرام ، سرآشپز رستوران که از این انتقاد حسابی عصبانی شده بود برای تمسخر ، سیب زمینی ها را به نازکی کاغذ برید . به شدت به آن ها نمک زده ، دوباره سرخشان کرد و محصول را به این خیال که غیر قابل خوردن است سر میز وندربیلت برد ؛ اما دستپخت کرام به جای یک غذای بی مصرف ، یک شاهکار از آب درآمد و به همین راحتی چیپس اختراع شد .
صاحب رستوران دریاچه ی ماه به زودی این خوراکی را وارد فهرست غذاهای خود کرد . چندی بعد کرام برای خود رستورانی باز کرد که سیب زمینی نازک شده را به شهرت رساند . کرام اسم این اختراع را به یاد رستوران اول ، چیپس ساراتوگا گذاشت .
اما این ویلیام تاپندون از اهالی اوهایو بود که برای اولین بار چیپس سیب زمینی را از رستوران به مغازه های خواربار فروشی برد . در سال 1895 او فروش چیپس را به خواربار فروشی های محلی شروع کرد و وقتی کارش گرفت ، طویله اش را به اولین کاخانه ی چیپس سیب زمینی دنیا تبدیل کرد .
اگر آن شب سرد وندربیلت هوس سیب زمینی سرخ کرده نمی کرد ، یا جورج کرام آشپز انتقاد پذیری نبود ؛ جهان چند سال دیگر در انتظار چیپس باقی می ماند ؟؟؟!!!